small0002

Fysio-fit

Fysio-fit, ook wel medische fitness of medische trainingstherapie genoemd, is een vorm van oefentherapie waarbij de patiënt, met of zonder hulp van speciale fitness apparatuur, oefeningen uitvoert onder toezicht van een fysiotherapeut.
Klachten aan het bewegingsapparaat m.n. rug- en nekproblemen, RSI, maar ook revalidatie na een trauma of operatie zijn uitstekend te behandelen d.m.v. fysio-fit training.

Aan de hand van een individuele intake wordt een trainingsschema opgesteld. Met dit “schema op maat” wordt er in een groepje van 6-8 personen getraind onder permanent toezicht van een fysiotherapeut, waarbij er voldoende aandacht is voor het geven van individuele correcties en adviezen. Tevens weten we uit ervaring dat oefenen in een groep een stimulerend effect heeft. Door het versterken van de juiste spieren, het soepel houden van gewrichten en het corrigeren van de houding zal de pijn afnemen en zal de belastbaarheid van het lichaam toenemen. Dit wordt in het dagelijks functioneren al snel als zeer positief ervaren.